Se vstupem do Evropské unie a harmonizací našeho právního řádu s
legislativou Evropské unie byl do našeho právního řádu zanesen požadavek na
zavedení systému HACCP (u nás spíše známého jako Systém kritických bodů)
také na prodej potravin. Důvodem tohoto požadavku je posunutí zodpovědnosti
za nezávadnost potravin na všechny články ve výrobě a distribuci potravin (výrobce
- přepravce - distributor – maloobchod).
Systém HACCP si klade za úkol především dva hlavní cíle. Za prvé
minimalizaci rizika poškození zdraví spotřebitele a za druhé ochranu
vlastního podniku při případném nařčení, že váš podnik uvedl do oběhu
zdravotně závadnou potravinu.
Systém HACCP je systém sledování pohybu a manipulací s potravinami
(transport - příjem potravin - skladování potravin - prodej atd.). V těchto
operacích jsou sledovány různé veličiny a body s cílem minimalizace rizika
poškození nezávadnosti potravin. Zároveň se specifikují opatření a úkony,
kterými dosáhneme uvedené nezávadnosti.
Nabízíme spolehlivé a rychlé vypracování systému pro Vaší konkrétní provozovnu s přihlédnutím ke konkrétnému Vámi uváděnému sortimentu do oběhu.